je bent niet wat je eet

Ook zo genoeg van al die vrienden die hun reis organiseren rond culinaire hotspots? Die oeverloos zaniken over dat ééénige tentje waar alleen locals eten? Of die andere categorie, die van de ene driesterrentent naar de andere reist en daar bij thuiskomst uitgebreid (inclusief foto’s van elk gerecht) over verhaalt? Verras deze gastrotoeristen (zoals The New York Times ze noemt) met het boek You aren’t what you eat: fed up with gastroculture van Steven Poole, en ze zullen voor immer zwijgen. Hij rekent oergeestig af met lieden die de perfecte knie-curry (met knie dus) in Tokio aten, de puurste moussaka in Pilion, of smulden van bijen- en miereneitjes in de geniale truffelomelet van Heston Blumenthal (ervan uitgaande dat je die dus kent). Zijn volgende werktitel is I still don’t care what you ate last summer en gaat over de moord op een groep vakantievierende foodsnobs.