‘Geen sprake van juridische stappen vanuit Thialf tegen KNSB’

Thialf is niet van plan juridische actie te ondernemen tegen de KNSB. Volgens directeur Eelco Derks krijgt de schaatshal nog een aanzienlijke hoeveelheid geld van de schaatsbond, ‘maar dat is iets tussen Thialf en de KNSB’.

De Leeuwarder Courant schreef vanochtend dat Thialf 250 duizend euro wil zien van de KNSB. De bond zou hebben beloofd twintig procent van de kosten voor de verbouwing van de schaatshaal te betalen. De KNSB zou de laatste twee termijnen echter niet betaald hebben. Thialf was volgens de krant daarom bereid om naar de rechter te stappen.

“Er zijn inderdaad bepaalde afspraken gemaakt over de verbouwing van een aantal ruimtes binnen Thialf. Er is toen met onder andere de KNSB gesproken over hoe we dat zouden gaan invullen. Enige disputen worden echter uitgesproken tussen Thialf en de KNSB.”

Thialf wil nieuwe topsportaccommodatie worden

Het Heerenveense Thialf wil net als Transportium in Zoetermeer en de Icedome in Almere de nieuwe topsportaccommodatie in Nederland worden. De KNSB heeft zijn voorkeur al uitgesproken voor de Icedome. Thialf en Transportium hebben beroep aangetekend tegen die beslissing.

Of die beslissing iets te maken heeft met de betalingsachterstand van de KNSB is niet duidelijk. (Novum)