Doden na dubbele explosie in Somalische hoofdstad

Strijders van Al Shabaab op een archieffoto uit 2010. Foto AP / Farah Abdi Warsameh

Als gevolg van twee explosies in een restaurant in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn vanochtend minstens vijftien mensen om het leven gekomen. Dat meldt persbureau AP. Het getroffen restaurant, The Village, is populair onder ambtenaren en mogelijk daarom doelwit.

De explosies bij het restaurant werden veroorzaakt door een autobom en een zelfmoordterrorist. Het grootste deel van het dak van het restaurant is door de kracht van de explosies vernietigd. Naast de vijftien doden raakten er volgens de politie zeker twintig mensen gewond.

Hoewel de aanslag nog niet is opgeëist, zit de islamitische terreurgroep Al Shabaab vaak achter dit soort aanslagen in Somalië. De groepering, die delen van het land onder controle heeft, is al jaren in een bloederig conflict verwikkeld met de Somalische regering.


View Larger Map

    • Pim van den Dool