Djokovic na verloren megagame in vijfde set toch naar finale US Open

Novak Djokovic in actie tijdens zijn halve finale tegen Stanislas Wawrinka. AFP / Clive Brunskill

Novak Djokovic wurmde zich vanavond tegen Stanislas Wawrinka naar een vijfde set in de halve finales van de US Open. Hij verloor de derde game, die 21 minuten duurde, kwam op 2-1 achterstand maar liep uiteindelijk toch als winnaar van de baan.

De nummer één van de wereld knokte zich na twee keer in sets achter te hebben gestaan langs de verrassende Zwitser: 2-6 7-6 (4) 3-6 6-3 6-4. Het is voor Djokovic de derde keer op rij dat hij in de eindstrijd staat in New York.

De gemoederen liepen hoog op bij Wawrinka in de vierde set:
http://youtu.be/5Z784PLOy3o

De andere halve finale wordt gespeeld tussen de als tweede geplaatste Rafael Nadal en de als achtste geplaatste Richard Gasquet.

    • Jules Seegers