Chauffeur van ‘snelste rondje Manhattan’ nu voor de rechter

Nog nooit had iemand zo snel een rondje om Manhattan gereden. Dat was de trotse boodschap van Adam Tang op YouTube bij het filmpje ‘Fastest Lap Around Manhattan 2013’. De opname is hem duur komen te staan, want Tang moest gisteren voor de rechter verschijnen.

Nog nooit had iemand zo snel een rondje om Manhattan gereden. Dat was de trotse boodschap van Adam Tang op YouTube bij het filmpje ‘Fastest Lap Around Manhattan 2013’. De opname is hem duur komen te staan, want Tang moest gisteren voor de rechter verschijnen.

De politie in New York begon een zoektocht naar de 30-jarige Tang toen onderstaand filmpje afgelopen week veel aandacht kreeg in de Amerikaanse media. De maker beweert in de begeleidende tekst dat hij in ruim 24 minuten om Manhattan heen is gereden, wat een record zou zijn. In 2001 en 2010 zouden met 27 en 26 minuten ook al records zijn gevestigd.

De stunt is Tang duur komen te staan, want afgelopen donderdag werd hij opgepakt en werd zijn 2006 BMW-Z4, waarmee hij rond Manhattan scheurde, in beslag genomen. Gisteren moest Tang voor de rechter verschijnen om de aanklacht aan te horen: roekeloos rijgedrag. Tang claimt nu echter dat hij niet harder dan 160 kilometer per uur heeft gereden en dat hij maar één keer een rood licht negeerde.

Het blog Jalopnik vond een filmpje waarin duidelijk wordt hoe lang het rondje Manhattan duurt als je dat met normale snelheid aflegt: meer dan 41 minuten. Dat zou voor Tang zeker te lang hebben geduurd, zo liet hij Jalopnik weten. Volgens hem zijn records er om gebroken te worden. Daaraan voegt hij nog toe:

“Als je een snelle chauffeur bent, betekent dat niet dat je een slechte of roekeloze chauffeur bent.”