Opinie

    • Ik

Censuur

Mijn schoonzusje is bezig om een haring voor mij in stukjes te snijden. Ze vraagt hoe de verjaardag van mijn moeder is geweest. „O, best leuk”, zeg ik, „alleen reageerde ze erg onaardig op de verrassingen die ik voor haar had bedacht.” Waarop mijn schoonzusje zegt: „Uit je censuur.” Oké, denk ik, met in mijn

Mijn schoonzusje is bezig om een haring voor mij in stukjes te snijden. Ze vraagt hoe de verjaardag van mijn moeder is geweest.

„O, best leuk”, zeg ik, „alleen reageerde ze erg onaardig op de verrassingen die ik voor haar had bedacht.”

Waarop mijn schoonzusje zegt:

„Uit je censuur.”

Oké, denk ik, met in mijn achterhoofd mijn coach die mij ook regelmatig de opdracht geeft mijn gevoelens niet „vlak” te maken, maar ze te uiten.

Daar ga ik, en zeg luid en duidelijk: „MIJN MOEDER IS EEN KUTWIJF.”

Mijn schoonzus trekt haar wenkbrauwen op en zegt nogmaals: „Uit je censuur.”

Dan pas hoor ik goed wat ze zegt: „Uitjes en zuur?”

Sara Schoenmakers

    • Ik