Andere zorgen zijn groter

„Beleggers zouden niet onder de indruk moeten zijn van een dreigende oorlog, maar ze zijn het wel. Ik denk dat ‘Syrië’ daar eerder het excuus voor is dan dat daar echt het probleem zit. Ik geloof namelijk niet dat Syrië in staat is tot grote represailles. Het zal niet leiden tot een langdurig, internationaal conflict. De stijging van de olieprijs is een relatief probleem. In 2008 steeg de olie van onder de 100 dollar per vat naar 140, 150 dollar. Nu is de stijging van 100 tot 120, 130 dollar. Ik maak me meer zorgen over iets anders: de Amerikaanse economie. Daar loopt de rente op, overweegt de ‘Fed’ om het steunprogramma af te bouwen en lijkt de huizenmarkt weer te stagneren. En de Amerikaanse begroting begint weer te knellen: half oktober is schuldenplafond bereikt. Dan zullen Democraten en Republikeinen opnieuw een akkoord moeten zien te sluiten.” Heeft u ook een vraag? Mail naar beleggen@nrc.nl