Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Ruimtevaart

Waanzin: Curiosity filmt zonsverduistering op Mars

Een van Mars’ maantjes, Phobos, trekt voor de zon langs. Omdat de schijnbare diameter van Phobos kleiner is dan die van de zon, is het rondom Curiosity niet helemaal donker geworden. Maar zoals het tweede filmpje laat zien, werd het wel meetbaar donkerder.

Een van Mars’ maantjes, Phobos, trekt voor de zon langs. Omdat de schijnbare diameter van Phobos kleiner is dan die van de zon, is het rondom Curiosity niet helemaal donker geworden. Maar zoals het tweede filmpje laat zien, werd het wel meetbaar donkerder.