Virtuele verhalenwereld

gaan

// virtueel festivalZo niet, dan tochAmsterdam7 septemberzonietdanto.ch

Op het eerste gezicht zie je tijdens festival Zo niet, dan toch helemaal niets. Het eenmalige en eendaagse evenement is de eerste in zijn soort dat zich virtueel afspeelt en zoekt de grens op tussen kunst en technologie. Tijdens het festival wordt kennis gemaakt met de mogelijkheden van een virtuele ruimte. Verspreid over Amsterdam-Noord wordt bestaand en nieuw werk van zowel kunstenaars, ontwerpers en hackers getoond. Met een telefoon open je een verborgen verhalenwereld met naakte noorderlingen, haaien in het IJ en een safari in de Vogelbuurt. De avond wordt afgesloten met een virtueel concert en een silent disco in de Tolhuistuin. Het entreebewijs hebben de meesten al in hun bezit: de mobiele telefoon. Meedoen is dus gratis. Degenen die geen smartphone hebben, kunnen mee op een van de begeleide iPad-tours.