‘Rasmussen naar Hoge Raad inzake Rabobank’

Michael Rasmussen tijdens zijn dopingbekentenis begin dit jaar. De oud-renner gaat naar het hoogste rechtscollege om zijn gelijk te halen omdat hij vindt dat de Rabobank hem in 2007 onterecht ontsloeg. Foto EPA / Henning Bagger

Michael Rasmussen legt zich niet neer bij de uitspraak van het gerechtshof afgelopen juni over zijn ontslag door de Rabobank. De oud-renner gaat bij de Hoge Raad in cassatie tegen de uitspraak die hem tevens veroordeelde tot het terugbetalen van schadevergoeding. Dat meldt de NOS vanavond.

Rasmussen werd tijdens de Tour de France van 2007 op staande voet ontslagen omdat hij gelogen had over zijn verblijfplaats. Het gerechtshof bepaalde afgelopen juni dat de Rabobank de oud-wielrenner in 2007 terecht had ontslagen wegens zijn vermeende dopinggebruik. Ook oordeelde het hof dat Rasmussen 575.000 euro van de 775.000 euro die hij in 2008 kreeg toegewezen als ontslagvergoeding van zijn oude werkgever, terug moest betalen aan de Rabobank.

Rasmussen had die zaak aangespannen omdat hij stelde dat de ploeg juist alles wist van het dopinggebruik en hem dus niet pas tijdens de tour had moeten terugtrekken. Volgens de oud/renner wisten zowel de ploegleiders als de ploegartsen van zijn dopinggebruik.

De Hoge Raad gaat de zaak niet inhoudelijk helemaal opnieuw behandelen, maar toetst wel de gevolgde procedures en de wijze waarop de wet is toegepast. De Deen bekende in januari bijna zijn hele carrière doping te hebben gebruikt.

    • Anouk Eigenraam