Koeler en onweer

De hitte wordt vanuit het zuidwesten verdreven door koelere lucht. Op de overgang met de minder warme lucht valt deze vrijdagavond her en der een forse onweersbui, mogelijk met zware windstoten. Ook komende nacht komen in het hele land enkele buien voor, maar er zijn ook plekken die nauwelijks neerslag te verwerken krijgen. Het koelt af tot tussen 14 en 16 graden.

Zaterdag hebben de meeste plaatsen tamelijk zonnig weer. In het oosten en noordoosten is ook een enkele bui mogelijk. Met 20 tot 23 graden komen de temperaturen een stuk lager uit dan de afgelopen dagen.

Zondag schuift vanuit het oosten een gebied met buiige regen over. Het westen komt er droger vanaf met geregeld zon. Het wordt 18 tot 21 graden. Begin volgende week blijven deze temperaturen en is het licht wisselvallig.