Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Kijken: een lesje zelfbeheersing van Tom Hiddleston en Koekiemonster

Even een klein tussendoortje in aanloop naar de vrijdagmiddagborrel op het terras: beheers je nog even, toon geduld, dan is de beloning straks extra lekker. Dankzij de Britse acteur Tom Hiddleston leerde Koekiemonster deze les the hard way.

Bij het treffen van Hiddleston met een voortreffelijk chocolate chip-koekje in de hand kwam Koekiemonster in eerste instantie niet veel verder dan zijn lijfspreuk: “Me want cookie now!” Maar de acteur kreeg een idee: misschien is dit een uitgelezen kans om een uitgestelde beloning te ervaren: het smaakt natuurlijk nog lekkerder als je even moet wachten.

Een korte martelgang volgt: “Me gonna look away from cookie. This is hard for monster!” Maar dan is het verlossende moment daar: heerlijke koekjes, een bord vol. De reactie van Hiddleston: zie je nou wel, geduld loont.