Het leven zoals het is

kijken // fotografieEen echt fotocollectief Amsterdam7 septemberechie.nl

De fotografen van fotocollectief Echie vinden dat de term straatfotografie de lading niet helemaal dekt. Caspar Claasen, Peter Gerritsen, Regina van der Kloet en Peter de Krom– die ook veel fotografeert voor nrc.next, leggen het dagelijks leven vast in niet-geposeerde beelden. Volgens de vier onderzoeken ze details van de huidige samenleving en de relaties tussen mensen en hun dagelijkse omgeving. ‘Spontaniteit, bijzondere waarneming en het openstaan voor alles wat er mogelijkerwijs kan gaan gebeuren zijn hierbij essentieel.’ Met het bundelen van hun krachten willen de fotografen van Echie een representatief beeld geven van de niet-geposeerde fotografie in Nederland. Zaterdag openen ze van 17.00 uur tot 20.00 uur hun eerste expositie in galerie Qlick Editions in Amsterdam en vieren ze tevens het lanceerfeestje van Echie.