Dit is een artikel uit het NRC-archief
In beeld

Beeldende kunst

Het grootste kunstwerk van Nederland is af

De laatste onderdelen van het Feestaardvarken zijn gisteren gemonteerd aan het beeld, dat het grootste kunstwerk van Nederland is. Het is een cadeau aan Arnhem van Burgers Zoo, dat daarmee zijn 100-jarig bestaan luister bijzet. Het Feestaardvarken is ontworpen door Florentijn Hofman, de Nederlandse kunstenaar die internationale bekendheid heeft gekregen met zijn reuzen Badeend. Het aardvarkenbeeld is 30 meter lang, 9 meter hoog en 13 meter breed. Het is van beton en kan verplaatst worden. Nu ligt het Feestaardvarken in het centrum van Arnhem. Als de eigenaar de grond verkoopt, moet het beeld een nieuwe ligplek vinden.
Het Feestaardvarken krijgt een kleurtje.
ANP / Guus Schoonewille
Het kunstwerk is een cadeau aan Arnhem van Burgers Zoo, dat daarmee zijn 100-jarig bestaan luister bijzet.
ANP / Guus Schoonewille
Het Feestaardvarken is ontworpen door Florentijn Hofman, de Nederlandse kunstenaar die internationale bekendheid heeft gekregen zijn reuzen Badeend.
ANP / Guus Schoonewille
De onderdelen van het Feestaardvarken worden in de juiste kleur gespoten.
ANP / Guus Schoonewille
De pootjes.
ANP / Guus Schoonewille
Het Feestaardvarken ligt op zijn plek in hartje stad.
ANP / Robin Utrecht
Het grootste kunstwerk van Nederland wordt op 12 september officieel onthuld.
ANP / Robin Utrecht
Het Feestaardvarken is 30 meter lang, 9 meter hoog en 13 meter breed. Het is van beton en kan verplaatst worden. Links in beeld is het gloednieuwe kunstengebouw Rozet te zien, van architectenbureau Neutelings Riedijk.
ANP / Robin Utrecht
Nu ligt het Feestaardvarken in het centrum van Arnhem. Als de eigenaar de grond verkoopt, moet het beeld een nieuwe ligplek vinden.
ANP / Robin Utrecht
ANP / Robin Utrecht