Grote brand bij plasticfabriek Zevenaar meester

Bij een plasticfabriek in Zevenaar woedt vanochtend een grote brand die waarschijnlijk rond zes uur uitbrak. Het gaat om een uitslaande brand, zo meldt de brandweer tegenover persbureau Novum, die massaal is uitgerukt en nog bekijkt of er gevaarlijke stoffen vrijkomen.

Bij een plasticfabriek in Zevenaar ontstond vanochtend een grote brand die waarschijnlijk rond zes uur uitbrak. Het vuur is inmiddels onder controle, zo meldt de brandweer tegenover persbureau Novum, die massaal is uitgerukt en nog bekijkt of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Volgens Omroep Gelderland waren bij het bedrijf Promens aan de Einsteinstraat ontploffingen te horen voor de brand uitbrak. Het industrieterrein werd snel na de uitbraak van de brand afgezet door de politie.

Er is veel zwarte rook vrijgekomen, die door passanten is gefotografeerd:

Twitter avatar ingevanwolferen Inge van Wolferen Grote uitslaande brand in Zevenaar/ Didam! http://t.co/7OKGcWRoKp

Het is volgens de brandweer nog niet duidelijk of er gevaarlijke stoffen vrijkomen, maar zij adviseert iedereen uit de rook te blijven. Omwonenden is geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden. Volgens de brandweer is de rookontwikkeling iets aan het afnemen, maar er is nog steeds sprake van een grote zwarte rookkolom.

Een verslaggever van Omroep Gelderland was vanochtend ter plaatse:

Promens is een bedrijf dat plastic verwerkt, onder andere voor de auto-industrie en is gevestigd op het industrieterrein langs de A12.

    • Annemarie Coevert