Azarenka naar finale US Open

Victoria Azarenka tijdens de halve finale die ze won van Flavia Pennetta. Foto Reuters / Mike Segar

De Wit-Russische Victoria Azarenka heeft de finale van de US Open bereikt. In twee sets versloeg ze de Italiaanse Flavia Penneta met 6-4, 6-2, meldt persbureau AFP. Ze zal het moeten opnemen tegen de winnares van de andere halve finale: Serena Williams of de Chinese Li Na.

Het is de tweede keer voor de Wit-Russin dat ze de finale bereikt van de US Open. Zowel Azarenka als Penneta hadden moeite om hun service te behouden en braken elkaar over en weer. Maar uiteindelijk was Azaranka toch sterker dan de Italiaanse, die met een polsblessure kampt. Het was voor de Italiaanse de eerste keer dat ze de halve finale bereikte.

In een reactie na de wedstrijd zei Azarenka:

“Ik ben zo blij. Het is een lange weg geweest naar de finale. Het is een fantastisch gevoel, dit gevecht om de beker.”

    • Anouk Eigenraam