Opinie

    • Ik

Ajax

Nazomeren aan het Gardameer. Doorgaans word ik langzaam bruin, na eerst een fase zo rood als een kreeft te zijn. Ik heb contact met oude Italianen op een smal kiezelstrandje. Zodra ik onthul dat ik een Hollander ben, beginnen ze over voetbal. De namen van Cruijff, Van Basten en Koeman worden enthousiast met een Italiaanse

Nazomeren aan het Gardameer. Doorgaans word ik langzaam bruin, na eerst een fase zo rood als een kreeft te zijn. Ik heb contact met oude Italianen op een smal kiezelstrandje.

Zodra ik onthul dat ik een Hollander ben, beginnen ze over voetbal. De namen van Cruijff, Van Basten en Koeman worden enthousiast met een Italiaanse tongval uitgesproken. Dan wijst een van de voetbalfanaten naar mijn witte T-shirt en knalrode onderarmen. „Bianco-Rosso”, zegt hij, „Ajax Amsterdam.”

Mieke Kerkhof

    • Ik