Veel Mona Lisa

gaan // da VinciStart van expositie Rotterdam6 september davincithegenius.nl

Er zijn heel wat verschillende replica's van de Mona Lisa te zien tijdens de overzichtstentoonstelling Da Vinci - The Genius. Vrijdag opent de expositie in het voormalige postkantoor in Rotterdam. De Franse ingenieur en kunstexpert Pascal Cotte kreeg van de Franse regering en het Louvre toestemming om het schilderij uit zijn kader te halen en te fotograferen. Het resultaat is te bekijken tijdens een tentoonstelling van 300 vierkante meter. Daar zijn 40 afbeeldingen van verschillende onderdelen van het schilderij te zien en de 25 meest interessante ontdekkingen verzameld. Maar de expositie draait lang niet alleen om Da Vinci's beroemdste schilderij. Er zijn ook genoeg andere voorbeelden van zijn werk te vinden. Wereldwijd trok de reizende voorstelling al 4,5 miljoen bezoekers. Da Vinci - The Genius is nog te zien tot 6 januari. Toegang kost 12 euro.