Staatsmedia: Egyptische minister overleeft bomaanslag

Minister Mohammed Ibrahim tijdens een begrafenis op 15 augustus 2013. Foto AP / Amr Nabil

De Egyptische minister van Binnenlandse Zaken, Mohammed Ibrahim, heeft een bomaanslag in Kairo overleefd. Dat meldt persbureau AP op basis van Egyptische veiligheidsfunctionarissen. De explosie zou zijn veroorzaakt door een autobom.

Volgens de bronnen vond de aanslag plaats tijdens een konvooi-rit van de minister in het Nasr City district. Het district zou in handen zijn van het Moslimbroederschap. Daarnaast was de explosie ook op de plek waar de sit-in van de broederschap ruw werd verstoord op 14 augustus, aldus de functionarissen. Tijdens de aanslag kwam de auto van de minister ook onder vuur te liggen, aldus veiligheidsfunctionarissen.

De minister zei in een reactie op de poging tegen persbureau Reuters dat dit “niet het einde is, maar het begin” van een golf van terrorisme.

De leider van de Moslimbroederschap heeft in een verklaring gezegd dat ze de aanslag op de minister “sterk veroordeelt”.

Dit zou de plek van de bomaanslag zijn:

Twitter avatar RaoufMahmoud ♆ Raouf Mahmoud ♆ Mostafa El Nahas now..20 minutes after explosion. #Bey2ollak @Rezo007 http://t.co/7G3zBHo8YI

Update 11:58

Volgens persbureau Reuters, dat bericht op basis van veiligheidsfunctionarissen, heeft de Egyptische politie twee aanvallers neergeschoten tijdens aanslag op de minister.

    • Nando Kasteleijn