Samoaans of Maori?

Hoeveel talen kun je van elkaar onderscheiden? Bij The Great Language Game zijn er in ieder geval zeventig verschillende mogelijkheden. Het idee achter het spel is simpel: je hoort een gesproken fragment en daarbij moet je de juiste taal aanklikken. In de eerste ronde kun je kiezen uit twee verschillende opties en lijkt het spel nog niet zo ingewikkeld. Maar schijn bedriegt. Al snel hoor je een taal die je nog nooit hebt gehoord of moet je kiezen tussen twee verwante talen. En het geluidsfragment met de taal kan maar één keer afgespeeld worden. Hoe hoger het level van The Great Language Game, uit hoe meer taalopties je kunt kiezen. Voor elk goed antwoord krijg je vijftig punten, ongeacht het level dat op dat moment wordt gespeeld. Drie keer een foute keuze betekent game over. Wie het spel vaker speelt, leert veel verschillende talen kennen. Maar wel tot op een bepaalde hoogte. Van elke taal bestaat namelijk maar één fragment.