Radboud noemt tweet Vonk ongepast, ‘zeker voor een hoogleraar’

De Radboud Universiteit (RU) heeft vandaag met professor Roos Vonk een gesprek gehad over haar uitlatingen op Twitter, eind augustus. De voorzitter van College van Bestuur en de rector magnificus hebben Vonk duidelijk gemaakt dat dergelijke uitlatingen niet gepast zijn.

Eind augustus verstuurde Roos Vonk een twitterbericht waarin ze minister Kamp ‘op z’n bek wilde slaan’. Daaropvolgend kondigde de RU aan dat ze een gesprek wilde hebben met Vonk over haar bericht. Dat gesprek zou ‘stevig’ van aard zijn.

Twitter avatar roosvonk roos vonk Ik ben zo chagrijnig door AH,heb zin om dat uitgestreken smoelwerk van Kamp op z’n bek te slaan. We worden verneukt! #rtlnieuws #schaliegas

Universiteitswoordvoerder Martijn Gerritsen laat het volgende aan nrc.nl weten:

Vandaag hebben Gerard Meijer, voorzitter college van bestuur, en Bas Kortmann, rector magnificus, een gesprek gevoerd met professor Roos Vonk naar aanleiding van het twitterbericht dat zij 26 augustus 2013 verstuurde over schaliegas. Ze hebben haar duidelijk gemaakt dat een dergelijk bericht ongepast is, zeker voor een hoogleraar. Dat heeft zij ook begrepen. Over de inhoud van het gesprek worden verder geen mededelingen gedaan. Het gesprek wordt binnenkort voortgezet.

Waarom het gesprek binnenkort wordt voortgezet wilde Gerritsen niet zeggen.