Nieuw huis voor familie Dimitrov

None
Foto Pierre Crom

Een afgelegen industrieterrein in Amsterdam is de nieuwe woonplek voor de familie Dimitrov, een gezin van acht mensen. Het Roma-gezin, dat in Amsterdam-Noord voor veel overlast zou zorgen, verhuisde gisteren naar een wooncontainer op het Zeeburgereiland in Amsterdam.

Volgens de gemeente en woningcorporatie Rochdale zorgt de familie al meer dan tien jaar voor overlast. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer afpersing, beroving, heling en diefstal. „Er ligt een dik dossier over de familie”, zei een woordvoerder van de politie eerder in deze krant.

De familie ontkent dat zij voor overlast zorgen. Het gezin probeerde de uithuisplaatsing tegen te houden, maar de rechter bepaalde afgelopen maandag anders, zo meldde AT5.

Woningcorporatie Rochdale zei tegen de stadszender dat het mogelijk is dat in de toekomst meer probleemgezinnen zich verspreid door de stad zullen gaan vestigen.

Op de foto geeft een familielid de hond te drinken. De spullen van het gezin zijn gisteren buiten neergezet door de verhuizers.

De familie Dimitrov kan maximaal twee jaar blijven wonen in de wooncontainer. De familie is niet tevreden over de nieuwe woning. „Het is kleiner dan waar we woonden”, zei een familielid tegen AT5. „Hier kan ik nauwelijks bewegen.”