Messi vereffent schuld met belastingdienst, zijn pa betaalt 5 miljoen

Lionel Messi Foto AFP

De Argentijnse topvoetballer Lionel Messi heeft zijn belastingschuld reeds vereffend. Een Catalaanse rechtbank maakte gisteren bekend dat vader Jorge vorige maand al een bedrag van ruim vijf miljoen euro heeft betaald aan de Spaanse belastingdienst.

Messi en zijn vader kregen in juni een aanklacht vanwege belastingfraude aan hun broek. Ze zouden over de kalenderjaren 2007, 2008 en 2009 iets meer dan vier miljoen euro hebben achtergehouden.

Het door vader Jorge op 14 augustus afgeloste bedrag bevat rente en administratieve kosten. De rechter achtte een borgsom overbodig. Hij herinnerde eraan dat de belastingdienst het betaalde bedrag ‘gepast’ vond. Ook wees hij op „de wereldwijde impact van profvoetballer Lionel Messi en dus zijn solvabiliteit”.

Messi zou op 17 september voor de rechter moeten verschijnen. De rechtbank zegt een verzoek van Messi’s advocaten om de hoorzitting uit te stellen momenteel in overweging te hebben. De uitspraak daarover volgt binnenkort.

Het aflossen van zijn belastingschuld betekent niet dat Messi krap bij kas komt te zitten. De topvoetballer van FC Barcelona is door zakentijdschrift Forbes op de tiende plaats ingeschaald van best verdienende sporters. Hij zou in de eerste zes maanden van dit kalenderjaar reeds 31 miljoen euro hebben opgestreken. (AP)