Ruim 60 gewonden bij kettingbotsing in Engeland

Screenshot ongeluk via Sky News.
Screenshot ongeluk via Sky News.

Bij een kettingbotsing in het Engelse Kent zouden acht mensen zwaar- en 60 mensen lichtgewond zijn geraakt, over eventuele doden is niks bekend. Dat meldt het Britse Sky News. Volgens de zender waren er bij het ongeluk zo’n 100 auto’s betrokken. Het ongeval zou zijn ontstaan door zeer dichte mist.

De botsing vond vanochtend omstreeks 7:15 uur lokale tijd plaats op de New Sheppey Crossing-brug, waar volgens lokale politie zeer dichte mist hing. Het is onduidelijk of er mensen zijn die het ongeluk niet hebben overleefd, maar volgens de politie kan het zijn dat er nog mensen vast zitten in hun auto.

Update 12:25

Volgens de BBC zijn er geen 200, maar 60 mensen gewond geraakt en waren er bij de botsing geen 100 maar 130 auto’s betrokken.

Twitter avatar BBCBreaking BBC Breaking News Kent police revise #Sheppey crash figures: 130 vehicles involved, 8 people seriously injured, 60 with minor injuries http://t.co/nrcPuqAnqa

Beelden Sky News van de kettingbotsing:
http://www.youtube.com/watch?v=j8vvftQbtgg

Een ooggetuige van botsing maakte deze beelden:

    • Nando Kasteleijn