Serena Williams naar halve finale US Open - laatste Nederlander uit race

Serena Williams is voorlopig niet af te stoppen op de US Open. De nummer één van de wereld walste met 6-0, 6-0 over de Spaanse Carla Suarez Navarro heen en plaatste zich daarmee voor de halve finale. Murray, Wawrinka en Djokovic zijn bij de mannen door naar de kwartfinales.

Serena Williams serveert tegen Carla Suarez Navarro.
Serena Williams serveert tegen Carla Suarez Navarro. Foto EPA / Jason Decrow

Serena Williams is voorlopig niet af te stoppen op de US Open. De nummer één van de wereld walste vannacht met 6-0, 6-0 over de Spaanse Carla Suarez Navarro heen en plaatste zich daarmee voor de halve finale. De eerste set duurde slechts negentien minuten. In de tweede set hield Suarez Navarro, als achttiende geplaatst, het 33 minuten vol.

Williams speelt in de halve finale tegen Na Li. De als vijfde geplaatste Chinese won gisteren met 6-4, 6-7 (5), 6-2 van Ekaterina Makarova uit Rusland, de nummer 24 van de plaatsingslijst. De andere halve finales worden vanavond bekend. Roberta Vinci speelt tegen Flavia Pennetta, Daniela Hantuchova treft Victoria Azarenka.

Laatste Nederlander uit race

Jean-Julien Rojer verloor in het dubbelspel op de US Open de kwartfinale. De Nederlander was samen met zijn Pakistaanse partner Aisam-Ul-Haq Qureshi niet opgewassen tegen Leander Paes en Radek Stepanek. De Indiër en de Tsjech wonnen met 6-1, 6-7 (3), 6-4. Rojer werd eerder in het gemengd dubbelspel uitgeschakeld in de tweede ronde.

Door het verlies van Rojer is er geen enkele Nederlandse tennisser meer actief in New York. In het enkelspel sneuvelden Robin Haase, Thiemo de Bakker, Igor Sijsling en Kiki Bertens allemaal al in de eerste ronde.

Murray, Wawrinka en Djokovic bereiken kwartfinales

Ondertussen bereikte Andy Murray bij de mannen de kwartfinales van de US Open. De als derde geplaatste Brit, die in New York zijn titel verdedigt, sloeg zich in vier sets langs de Oezbeek Denis Istomin. Na een stroeve start won Murray uiteindelijk met 6-7 (5), 6-1, 6-4, 6-4.

Murray stuit in de kwartfinale op Stanislas Wawrinka. De als negende geplaatste Zwitser zette de Tsjech Tomas Berdych (5) met 3-6, 6-1, 7-6 (6), 6-2 aan de kant. Murray en Wawrinka stonden dertien keer eerder tegenover elkaar. Acht keer ging de overwinning naar de Schot. De laatste onderlinge ontmoeting, vijf maanden geleden in Monte Carlo, werd echter met 6-1, 6-2 gewonnen door Wawrinka.

Novak Djokovic schaarde zich ook bij de laatste acht. De nummer één van de wereld hoefde zich tegen de Spanjaard Marcel Granollers nauwelijks in te spannen: 6-3, 6-0, 6-0. Djokovic neemt het in de kwartfinale op tegen Mikhail Youzhny. Die won eerder gisteren van Lleyton Hewitt. (Novum)