Pennetta voor het eerst naar halve finale US Open

De Italiaanse Flavia Pennetta slaat een forehand tijdens de wedstrijd tegen haar eveneens Italiaanse collega Roberta Vinci tijdens de tiende dag van de US Open. Pennetta bereikte voor het eerst in haar loopbaan de halve finale.
De Italiaanse Flavia Pennetta slaat een forehand tijdens de wedstrijd tegen haar eveneens Italiaanse collega Roberta Vinci tijdens de tiende dag van de US Open. Pennetta bereikte voor het eerst in haar loopbaan de halve finale. Foto AFP

Flavia Pennetta is vandaag doorgedrongen tot de halve finale van de US Open. De mondiale nummer 83 was in een Italiaans onderonsje met 6-4, 6-1 te sterk voor Roberta Vinci, die op de wereldranglijst zeventig plekken hoger staat.

Pennetta bereikte voor het eerst in haar loopbaan de halve finale van een grandslamtoernooi. Ze strandde driemaal in de kwartfinale van de US Open.

Ondanks de zinderende hitte was het een energieke wedstrijd tussen de twee Italiaanse vrouwen. Pennetta’s overtuigende zege was een herhaling van de laatste ontmoeting ruim drie jaar geleden op Roland Garros. De als tiende geplaatste Vinci wist tot 4-4 bij te blijven, maar was daarna volledig kansloos. Van de laatste acht games wist ze er slechts een te winnen.

Pennetta, die in vijf wedstrijden nog geen set afstond, zal in de halve finale tegenover de winnaar van de wedstrijd van vanavond staan: Victoria Azarenka (2) uit Wit-Rusland of Daniele Hantuchova uit Slowakije. De andere halve eindstrijd gaat tussen Serena Williams (1) en Na Li (5).

(Novum)