Onverwachte nacht

gaan

// muzieknachtThe Night of the UnexpectedTivoli, Utrecht & Paradiso, Amsterdam5 september in Tivoli, 6 september in Paradisothenightoftheunexpected.nl

The Night of the Unexpected is een jaarlijkse nacht vol met korte maar krachtige optredens die door heel Tivoli en Paradiso plaatsvinden, met dit jaar een Russisch tintje. Een aantal van de artiesten die optreden zijn Julianna Barwick, Andy Moor (The Ex) & Yannis Kyriakides en het Moscow Contemporary Music Ensemble. De nacht begon als experiment van de Gaudeamus Muziekweek, maar is uitgegroeid tot een avond met korte optredens in veel muziekstijlen: pop, klassiek, elektronica, improvisatie, gecomponeerde- en experimentele muziek. In het kader van het Nederland-Rusland jaar komen er ook twee Nights of the Unexpected in Moskou.