NRC Handelsblad houdt telefonisch spreekuur

NRC Handelsblad heeft sinds vorige week een nieuwe vormgeving, die beter past bij het tabloidformaat waar de krant in 2011 op overschakelde. Hoofdredacteur Peter Vandermeersch somde de veranderingen op in een blog:

Zo is er vanaf vandaag een structuur die doordeweeks in drie katernen de drie grote aandachtsgebieden van de krant vat: nieuws, economie, cultuur. Met nieuwe letters, de Publico en de Guardian. Het nieuws wordt herschikt. Het cultuurnieuws staat op een logische plaats in het dagelijks cultuurkatern; de pagina’s buitenlands nieuws uit de ‘De Wereld’ zijn verhuisd naar het dagelijkse nieuwskatern; een dubbele pagina ‘Boeken’ gaat van vrijdag naar zaterdag; sommige interviews van dinsdag naar de weekendkrant.

Met een betere navigatie krijgen meer artikelen een introtekst en een trefwoord zodat de lezer sneller kan beoordelen of hij het hele stuk wil lezen. De titelbalk op de voorpagina werd aangepast aan de tabloid. Uitneembare katernen krijgen een visuele ‘cover’. En nee, er wordt niet bespaard op woorden.

Mogelijk hebben lezers vragen of opmerkingen over de nieuwe vormgeving van de krant. Om die te beantwoorden, houden redacteuren van NRC Handelsblad vanavond en morgenavond een telefonisch spreekuur. Lezers kunnen dan tussen 17.30 uur en 19.30 uur bellen met 020-755 3888.

Een overzicht van de belangrijkste veranderingen is te zien in NRC Handelsblad van 29 augustus:

NRC Handelsblad vernieuwt de krant