Nederlander vermoord op Venezolaans eiland

Een 59-jarige Nederlander is gisteren vermoord op het eiland Isla Margarita. De man werd voor de kust van de stad Porlamar door overvallers neergeschoten op zijn jacht. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken tegenover nrc.nl.

De Nederlander en zijn partner waren met hun jacht op reis. Ze hadden al meer dan vijftig landen bezocht. De afgelopen drie weken lagen ze voor anker bij Isla Margarita, weet persdienst Novum.

Het stel werd vannacht overvallen door gewapende mannen die met een bootje naar het schip waren gevaren. Het slachtoffer verzette zich mogelijk bij de overval, wat hij met meerdere kogels moest bekopen. De Nederlander overleed in een ziekenhuis in Porlamar aan zijn verwondingen.

De familie is geïnformeerd, zo meldt het ministerie. Er is op dit moment geen hulpvraag. Als deze nog komt, zal het ministerie bekijken hoe het consulaire bijstand kan verlenen.


Grotere kaart weergeven