Na Li en Serena Williams in halve finale

De Chinese tennisster Na Li heeft vannacht als eerste in het vrouwentoernooi de halve finale van de US Open bereikt. De nummer vijf van de plaatsingslijst versloeg in de kwartfinale de Russin Ekaterina Makarova: 6-4, 6-7 en 6-2.

Li, die in 2011 haar enige grandslamtoernooi won op Roland Garros en in New York nog nooit verder was gekomen dan de kwartfinale, speelt om een finaleplaats tegen de Amerikaanse Serena Williams die later vannacht de Spaanse Carla Suarez geen game cadeau deed: 6-0 en 6-0.

Bij de mannen plaatste de Servische nummer één van de wereld Novak Djokovic zich voor de kwartfinales ten koste van de Spanjaard Marcel Granollers: 6-3, 6-0 en 6-0. Djokovic speelt in de volgende ronde tegen Mikhail Joezhni, die na een marathonpartij de Australiër Lleyton Hewitt uitschakelde. De Rus maakte in de vijfde set een 5-2 achterstand ongedaan.

De Schotse titelhouder Andy Murray versloeg de Oezbeek Denis Istomin: 6-7, 6-1, 6-4 en 6-4. Murray treft nu de Zwitser Stanislas Wawrinka, die de Tsjech Tomas Berdych versloeg: 3-6, 6-1, 7-6 en 6-2.

Volgens de plaatsingslijst treffen Djokovic en Murray elkaar in de halve finale. In de onderste helft van het speelschema zijn de Spanjaarden Rafael Nadal en David Ferrer aan elkaar gekoppeld.