Mag ik naar de dokter in de tijd van de baas?

Illustratie Tjarko van der pol

Een medewerker (55) van een sociale werkplaats moet wekelijks naar de fysiotherapeut vanwege zijn handicap. „Nu plan ik die afspraken, net als doktersafspraken die ik geregeld heb, altijd op de dagen dat ik niet werk”, zegt hij. „Dat is ook de bedoeling volgens mijn leidinggevenden. Nu moest ik onlangs noodgedwongen onder werktijd naar de fysiotherapeut. Volgens onze cao moet ik die gemiste uren inhalen, maar klopt dat wel?”

„In de cao sociale werkvoorziening staat dat het bezoek aan een arts of medische instantie buiten werktijd moet, tenzij het niet anders kan”, zegt Heleen van Soest, jurist bij Vijverberg Juristen en gespecialiseerd in de regelgeving bij de sociale werkvoorziening. „Besluit je onder werktijd te gaan, dan moet je die gemiste uren compenseren. Er kan gekort worden op salaris, maar logischer is dat er compensatie-uren of bovenwettelijke verlofuren worden ingehouden. Wanneer je kunt aantonen dat er geen andere mogelijkheid is dan het bezoeken van de arts onder werktijd dan hoef je het niet te compenseren.”

Volgens Frans Pennings, hoogleraar sociaal recht op de Universiteit Utrecht, staat er in de wet niks over doktersbezoek. „Je kunt niet alles in de wet verankeren, dit is typisch een bepaling voor een cao. Je kunt het ook via een afspraak met de werkgever regelen. In de wet staat wel iets over goed werkgeverschap. En die zou in dit geval kunnen meespelen als een werknemer fulltime werkt.”

Van Soest vertelt dat de afspraken bij iedere werkgever anders zijn. „In sommige cao’s staat dat je naar de dokter mag onder werktijd zonder dat je die uren hoeft te compenseren.” En er wordt nog weleens gemord door parttimers dat zij hun vrije uren moeten opgeven voor medische afspraken, terwijl fulltimers vaak kunnen aantonen dat zij noodgedwongen onder werktijd moeten, zegt Pennings. „Ook de sociale werkplaatsen moeten bezuinigen”, zegt Van Soest. „Ik merk dat er in dit soort gevallen minder coulance is dan eerder. Dat levert weerstand op bij werknemers, maar de werkgever handelt dan toch volgens de afgesproken cao.”

Ook een kwestie op het werk? Mail naar werk@nrc.nl. Kijk voor meer antwoorden ook op nrc.nl/carriere