In nachtelijke vrije uren maakten twaalf animators elf korte spookverhalen

Bij de Late Night Work Club (Tumblr) werken onafhankelijke animators. Vooral ‘s nachts, want het donker brengt inspiratie. Voor het gezamenlijke project Ghost Stories maakten ze allemaal vrij naar dit thema een korte animatie. Het leverde deze veelzijdige, soms vrolijke, soms ontroerende, soms angstaanjagende, maar altijd mooi gemaakte compilatie op.

Screenshot uit de animatie van Jake Armstrong en Erin Kilkenny.
Screenshot uit de animatie van Jake Armstrong en Erin Kilkenny. Screenshot uit de animatie van Jake Armstrong en Erin Kilkenny.

Bij de Late Night Work Club (Tumblr) werken onafhankelijke animators. Vooral ‘s nachts, want het donker brengt inspiratie. Voor het gezamenlijke project Ghost Stories maakten ze allemaal vrij naar dit thema een korte animatie. Het leverde deze veelzijdige, soms vrolijke, soms ontroerende, soms angstaanjagende, maar altijd mooi gemaakte compilatie op.

De animaties werden gemaakt tussen september vorig jaar en augustus dit jaar. Tussen klussen en lessen door, zonder financiering. De animators die bij Late Night Club zijn aangesloten hebben een voorliefde voor internet:

“Some of the best, most personal, experimental and vital animation going right now is happening on the internet. It’s being made late at night when other people have gone to sleep and on weekends when everyone else is out. It’s being made by students, freelancers, full-timers and folks with unrelated day jobs. It means something to us. It’s our scene.”

De filmpjes lopen direct in elkaar over, en verschillen van onderwerp en van stijl. Er is een soort epiloog van een meisje dat jong stierf en terugkijkt van haar leven, er is een film over een ongeluk dat in een klein hoekje zit en over een fatale sprong. Kampvuurverhalen, maar dan voor achter je computer.