Ik ben integer en goed met computers

„Wiskunde en economie waren op school al mijn beste vakken. Ik hou van cijfers. Ze stellen de perfecte wereld voor: één plus één is altijd twee. Maar het wordt nóg interessanter als cijfers vervolgens betekenis krijgen. Denk bijvoorbeeld aan geld dat door de werkelijkheid wordt gestuurd. Ik vind het fascinerend hoe de cijfermatige wereld overloopt in de echte wereld.

„Ik ben fiscale economie gaan studeren omdat die studie opleidt tot een concreet beroep. De belofte van een hoog startsalaris en genoeg werk speelde ook mee, maar dat laatste valt vooralsnog een beetje tegen. Na mijn studie heb ik tevergeefs bij verschillende advieskantoren gesolliciteerd. Daarna ben ik begonnen met een universitaire master, maar daar had ik al gauw genoeg van: liever doe ik moeite voor een bedrijf dan voor school, dan heeft iemand er tenminste wat aan.

„Nu werk ik tijdelijk bij het UWV als uitvoerend medewerker. Daar bereken en controleer ik het dagloon van mensen in de Ziektewet, maar dat is iets te weinig uitdagend. Ik hou me graag bezig met de uitzonderingen op de regel, de knelpunten. Die wil ik goed begrijpen, om vervolgens anderen te kunnen helpen.

„Ik zoek een baan binnen een groot bedrijf waar veel gebeurt. Het liefst wil ik projectmatig werken zodat ik me steeds op een nieuw probleem kan storten. Ik ben onderzoekend, georganiseerd, integer en betrokken. Daarnaast ben ik erg goed met computers, want ook ICT biedt weer dat interessante snijvlak tussen cijfers en de echte wereld: het zijn nulletjes en eentjes die door de mens worden bediend.”

Heb jij de ideale baan voor Lucas Monteiro? Mail naar werk@nrc.nl. Dit is de laatste aflevering van de ‘Pitch’.