Half miljoen e-boeken gedownload met bibliotheek-app

Via een speciale app van de bibliotheken zijn de afgelopen vakantieperiode meer dan een half miljoen boeken gedownload. Honderdduizend mensen downloadden de gratis app met keuze uit 55 e-books, meldt de Stichting Bibliotheek.nl, die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en bouwen van de digitale bibliotheek. Het was de eerste keer dat de bibliotheken een speciale

Foto ANP

Via een speciale app van de bibliotheken zijn de afgelopen vakantieperiode meer dan een half miljoen boeken gedownload.

Honderdduizend mensen downloadden de gratis app met keuze uit 55 e-books, meldt de Stichting Bibliotheek.nl, die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en bouwen van de digitale bibliotheek.

Het was de eerste keer dat de bibliotheken een speciale app voor de vakantie hadden. Het aanbod varieerde van thrillers tot kinderboeken en streekromans. Het ging om boeken van onder anderen Jan Wolkers, Esther Gerritsen, Siska Mulder en Harlan Coben.

De e-books konden acht weken worden gelezen en zijn nu niet meer beschikbaar. In de herfst en rond kerst komen ongeveer vijftien nieuwe e-books beschikbaar, die vier weken te lezen zijn.

Van de gebruikers is driekwart lid van een bibliotheek. Via andere apps van de bibliotheken kunnen nu veertigduizend rechtenvrije boeken en vijfhonderd rechtdragende boeken worden gelezen. (Novum)