Minidocu: Greg Packer was al zo’n duizend keer ‘de man in de straat’

Greg Packer.
Greg Packer. Screenshot The New Yorker

Greg Packer heeft in de krant gestaan met uitspraken over de Paus, Whitney Houston, de Clintons en de iPhone. Niet omdat hij zo’n expert is, maar gewoon omdat hij graag geciteerd wordt. Hij is ‘The Most Quoted Man In News’. Een heerlijke minidocu van The New Yorker.

Zelfs een zoekopdracht op nrc.nl levert meerdere artikelen op waarin hij genoemd wordt, vooral met betrekking tot de iPhone. Dat zouden we wel zijn biggest moment kunnen noemen: hij bivakkeerde een week voor de deur van de Apple Store in 2007 om de eerste met een iPhone te zijn (dat herhaalde hij vijf jaar later nog eens met de iPhone 5).

Het is bij lange na niet alles. Packer, een voormalige vrachtwagenchauffeur, is volgens The New Yorker sinds 1995 al bijna duizend keer geciteerd als ‘man in de straat’. Hij duikt zo vaak op, dat persbureau AP journalisten in een interne memo waarschuwde:

“Mr Packer is clearly eager to be quoted. Let’s be eager too - to find other people to quote.”

De erg vermakelijke minidocu over Packer: