Rechtbank Kairo verbiedt tv-zender Al-Jazeera

De Egyptische afdeling van Al-Jazeera moet stoppen met uitzenden. Dat heeft een Egyptische rechter bepaald, meldt het staatspersbureau. De zender zou ‘illegaal hebben gehandeld’. De sluiting houdt waarschijnlijk verband met uitzendingen over protesten van aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi. Na de machtsovername door het leger op 3 juli besteedde Al-Jazeera uitgebreid aandacht aan de protesten van de Moslimbroederschap. De afgelopen weken begon de zender ook boodschappen van voortvluchtige Moslimbroeders uit te zenden. Behalve Al-Jazeera moeten ook een zender die banden heeft met Hamas en een islamistische zender uit Jordanië hun werkzaamheden staken. Eerder deze week zette Egypte al drie man van een cameraploeg van Al Jazeera English het land uit. (AP)