De Aziatische dagen zijn het populairst

Sfeer

In het grote moderne gebouw van DDB & Tribal Amsterdam, vlakbij de Amstel, zitten verschillende reclame, pr- en marketingbureaus samen. Ze delen de kantine: een hoge, lichte ruimte met een langwerpig terras. Hier zwaaien cateringbeheerder Esmé en kok Rudi van cateringbedrijf OSP de scepter. Met zoveel mogelijk variatie, maar wel met een weekschema: maandag Italiaans, dinsdag en donderdag Aziatisch, woensdag vis en vrijdag frituur. „Het vetlaagje voor het weekend, noemen we dat”, grinnikt cateringbeheerder Esmé. Dinsdag en donderdag, de Aziatische dagen, zijn favoriet bij het personeel. Esmé: „De mensen houden hier nogal van pittig.”

Wij zijn er op maandag, als er Italiaans wordt gekookt. Dat blijkt geen straf: erg goede courgettesoep met kaas, bosui en croutons, en een heerlijk bordje ricotta-spinazieravioli met tomatensaus. De bosbessensmoothie is aan de zoete kant. Maar goed, wie combineert er dan ook een bosbessensmoothie met zo’n fijne Italiaanse lunch? We hadden beter moeten weten.

Reacties

Rose, pr-manager: „Ik ben heel blij met deze kantine. Als ze ook avondeten zouden maken, bleef ik hier ’s avonds gewoon plakken. Ontbijten doe ik hier ook weleens. Als je die croissantjes eenmaal ruikt, wil je ze hebben.” Dat is haar collega Miranda, content & community planner, met haar eens: „Ik weet altijd wel een shitsmoesje te bedenken waarom ik hier een ontbijt heb verdiend; dat er een zware dag aankomt ofzo, haha.” Projectmanager Sam: „De curry’s vind ik het lekkerst. Maar ze hebben hier ook nog gewoon een bolletje met hagelslag, dat vind ik chill. Want zo’n kantine moet ook weer niet doorslaan.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl