Dansen voor spieren

gaan // dansFree to MoveLucent Danstheater, Den haag5 september, 20.15 uur. Tickets 25 euro. Zie: holland-dance.com

Het Prinses Beatrix Spierfonds organiseert in samenwerking met Holland Dance Free To Move. In het Lucent Danstheater in Den Haag treden morgenavond (donderdag) verschillende dansgezelschappen op, en de opbrengst is voor het Spierfonds.

Wat kunnen we zien?

Samuel Wuersten, artistiek directeur van Holland Dance: „Alle stijlen. Het Nationaal Ballet voert een stuk op uit Don Quichot. Er is hiphop. Introdans doet mee, Conny Janssen Danst en Scapino Ballet komt met een preview van een nieuwe voorstelling. De hele avond staat in het teken van vrijheid om te bewegen.”

Dat klinkt pijnlijk – vrijheid en spierziekten.

„Zo moet je dat niet zien. Het gaat erom dat dansers en mensen met spierziekten een dagelijkse strijd leveren. Je kunt ‘s avonds nog zo goed dansen, de volgende dag ben je terug bij af. Dan moet je er opnieuw voor zorgen dat je je spieren in vorm krijgt. Ook iemand met een spierziekte is daar dagelijks mee bezig. Wat kun je er nog uithalen?”

Wat gaat er met de opbrengst gebeuren?

„Die gaat volledig naar het fonds, alle organisaties werken mee voor niks. Het geld gaat naar wetenschappelijk onderzoek voor spierziekten.”