Check je bereik op Facebook

De app // De allerlaatste

Facebook PaginabeheeriPhone en Android, gratis

Facebook maakt onderscheid tussen profielen en pagina’s: profielen zijn voor personen, pagina’s voor bedrijven en andere organisaties. Gebruikers kunnen je bedrijfspagina (en dus je bedrijf) ‘leuk’ vinden, zodat jouw updates in hun overzicht langskomen. Voor het beheren van zo’n pagina heeft Facebook een aparte app.

Het is eigenlijk een kopie van de normale Facebook-app, met als groot verschil dat de functies van het privéprofiel niet in de weg zitten. Alles draait om je pagina’s en daardoor valt beter op wat daarmee gebeurt. De drie icoontjes bovenaan zijn nu voorbehouden voor nieuwe likes, berichten van gebruikers en reacties op je updates.

In het menu vind je daarnaast statistieken over je pagina, zoals het totaal aantal likes en hoe groot je bereik onder Facebookers is. Ook kun je hier switchen naar andere pagina’s, mocht je er meerdere onder je hoede hebben. Bovendien kun je updates voor een later moment inplannen en ze ‘promoten’: tegen betaling verschijnen ze prominenter in het nieuwsoverzicht van de gebruiker.

Maar daar is de toegevoegde waarde van Facebook Paginabeheer wel mee samengevat. Installeren als je als bedrijf erg actief bent op Facebook, links laten liggen als het tot nu toe ook prima ging zonder.