Zoek vrienden overal

Voor wie werkelijk elk moment van de dag wil weten wat vrienden doen en waar ze zijn is er Banjo. Deze gratis app koppelt een groot aantal sociale netwerken aan elkaar.

Via een kaartweergave komen vrienden in beeld die aan het twitteren of facebooken zijn. Op de plattegrond wordt ook hun locatie aangegeven. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld apart meldingen te krijgen als een vriend in de buurt is. De app werd al in 2011 gelanceerd en had binnen zes maanden een half miljoen gebruikers. Recent is er een snellere, nieuwe versie uitgekomen en is het aantal gebruikers opgelopen tot boven de 3 miljoen.

Wie overigens gebruik wil maken van Banjo moet uiteraard zelf ook toegang geven tot eigen sociale netwerkaccounts. Geen app dus voor mensen die gesteld zijn op hun privacy.