Wereldnieuws in beeld

In ‘Pictures of the Day’, een vast onderdeel van Lens, de fotografiesite van The New York Times, is aandacht voor beelden uit Israël en andere delen van de wereld.

De slideshow, die dagelijks wordt aangevuld, toont foto’s van massale straatprotesten in Tunesië en Jemen tegen de Syrische president Assad, van een protestactie bij de muur in Israël en van de eerste schooldag in Frankrijk. De beelden zijn afkomstig van fotografen van verschillende persbureau’s waaronder Reuters, AFP en Getty Images.

Afgezien van de nieuwsbeelden toont Lens ook documentaire fotoseries over andere onderwerpen. Vaak zijn het langere projecten waar individuele fotografen aan werken. Meest recent is het werk van antropoloog en fotograaf Nicolas Janowski. In dromerige zwart-wit slideserie toont Janowski, zelf afkomstig uit Buenos Aires, het Amazonegebied in Equador en Bolivia. Ook interessant is een serie kunstfotografie, gemaakt door vrouwen uit de Arabische wereld.