Onverklapte eindes

Als serieliefhebbers ergens een hekel aan hebben, dan zijn het spoilers: verhaallijnen die ongevraagd worden verklapt. Seriekijkers uit Nederland hebben het vaak extra moeilijk; Amerikaanse shows worden relatief laat in Nederland uitgezonden, waardoor spoilers op internet haast onvermijdelijk zijn.

Een oplossing hiervoor biedt Silencer, een app die gratis te gebruiken is met de Google Chrome browser. Eenmaal gedownload (http://nrch.nl/32up) verschijnt Silencer als icoontje bovenin de browser. Wie erop klikt, krijgt een zoekbalk. Hier kan het woord worden ingevuld waarvan de gebruiker niet wil dat het in zijn sociale media verschijnt, bijvoorbeeld ‘Mad Men’. Onder de zoekbalk kan op ‘mute’ worden geklikt, zo worden ingevoerde woorden verborgen. Dat is het risico van Silencer: het werkt alleen op Twitter en Facebook. Loslippige vrienden en entertainmentsites moet je vermijden.

Jonas Kooyman en Rosan Hollak

    • Jonas Kooyman
    • Rosan Hollak