Li als eerste naar halve finale US Open

De Chinese Li Na, links, schudt de hand van de Russische Ekaterina Makarova nadat ze de kwartfinale van het US Open gewonnen heeft.
De Chinese Li Na, links, schudt de hand van de Russische Ekaterina Makarova nadat ze de kwartfinale van het US Open gewonnen heeft. Foto AFP / Stan Honda

De Chinese tennisster Na Li heeft als eerste de halve finale van de US Open bereikt. De nummer vijf van de plaatsingslijst rekende in de kwartfinale af met de als 24e ingeschaalde Russin Ekaterina Makarova: 6-4, 6-7 (5), 6-2. In de halve eindstrijd wacht Serena Williams (1) of Carla Suarez Navarro (18).

Li, die op de US Open nog nooit verder was gekomen dan de kwartfinale, won de eerste set. In het tweede bedrijf nam ze vervolgens twee keer een break voorsprong, maar twee keer kwam Makarova terug. De Russin keek ook in de tiebreak tegen een achterstand aan, maar sleepte alsnog een derde set uit het vuur. Daarin maakte Li al snel het verschil.

Victoria Azarenka bereikt kwartfinale

Victoria Azarenka heeft vandaag met de nodige moeite de kwartfinale bereikt op de US Open. De Wit-Russin had tegen Ana Ivanovic wel drie sets nodig: 4-6, 6-3, 6-4. De nummer twee van de wereld staat bij de laatste acht in New York tegenover Daniela Hantuchova. De wedstrijd stond oorspronkelijk maandag gepland, maar was door regen verschoven.

Azarenka begon slap aan het duel de als dertiende geplaatste Ivanovic profiteerde. nadat de Servische de eerste set had gewonnen, sloeg Azarenka echter terug. In het derde bedrijf was het Azarenka die naar 2-0 uitliep, maar Ivanovic brak terug. De Servische gaf nogmaals haar servicebeurt uit handen waardoor Azarenka op 5-3 kwam. Ivanovic brak op die stand terug, maar een game later was het alsnog einde wedstrijd.

(Novum)