Leven en niemand kijkt

Hoe ziet eigenlijk je dag eruit zonder telefoon? Dat vroeg de Amerikaanse Charlene deGuzman zich af. Samen met een vriend maakte ze een filmpje, getiteld I Forgot my Phone, waarin we een geënsceneerde dag uit het leven van Charlene volgen. We zien haar wakker worden naast haar vriendje die al verveeld op zijn iPhone staart, volgen haar naar de speeltuin waar ze schommelt naast een klein meisje dat op haar smartphone bezig is en zien hoe ze met bowlen scoort, terwijl niemand reageert. Iedereen staart naar een schermpje. DeGuzman maakte het filmpje om aan te tonen dat we dagelijkse momenten missen door telkens met een smartphone bezig te zijn. Op haar blog schrijft ze dat het idee ontstond gedurende een live concert: iedereen stond het optreden te filmen, niemand leek direct van de muziek te genieten. Dat het initiatief van DeGuzman wordt gewaardeerd, blijkt wel uit de vele keren dat het filmpje is bekeken op YouTube: ruim 17 miljoen keer.