Kritisch vanuit Riad

Eman Al Nafjan wordt door Foreign Magazine omschreven als ‘Saoedi-Arabië’s meest prominente vrouwelijke blogger’. Al Nafjan is activiste en zet zich in voor lokale vrouwenrechten. In 2011 werd zij opgepakt toen zij met de organisatie ‘Saudi Women for Driving’ deelnam aan een protest tegen het verbod op autorijden voor vrouwen in het koninkrijk.

Vanuit hoofdstad Riad bericht Al Nafjan – ruim 30.000 volgers – over lokale politiek (bijvoorbeeld de religieuze politie die sinds kort aan WhatsApp doet), huiselijk geweld en vrouwenrechten. Over dit laatste thema schrijft zij sinds 2008 lange en kritische artikelen op haar blog saudiwoman.me, waarnaar zij veel verwijst in haar tweets. Al Nafjan’s account biedt een interessante kijk in het leven in Saoedi-Arabië, het land dat volgens Reporters Without Borders behoort tot de 10 procent van landen met de minste persvrijheid, maar waar het aantal Twitteraars het snelst groeit ter wereld.