Kierkegaard en Kim

Wat krijg je als je het summum van hedendaagse populaire cultuur (realityster Kim Kardashian) combineert met een van de grootste filosofen van de negentiende eeuw, Søren Kierkegaard? Dan krijg je het Twitter-account Kim Kierkegaardashian. Op het Twitter account worden de tweets van Kardashian, beroemd om het beroemd zijn, gecombineerd met de negentiende eeuwse existentialistische filosofie van Kierkegaard. Dat leidt tot vrij ambivalente berichten als ‘So many great videos from my sister's party. It looked like so much fun! But happiness is the greatest hiding place for despair’ en ‘Running around & getting ready for a photo shoot in Paris. This is the simple truth: to live is to feel oneself lost’.

Het account heeft inmiddels ruim honderdduizend volgers. Het profiel zelf volgt slechts twee personen: Kim Kardashian en Justin Buber. De laatste combineert de filosofie van tienerster Justin Bieber met de godsdienstfilosofie van Martin Buber.