Hechtenis verdachte van moord op Helmin Wiels verlengd

De vermoorde Helmin Wiels in de Eerste Kamer voor het Koninkrijksoverleg, in maart dit jaar.
De vermoorde Helmin Wiels in de Eerste Kamer voor het Koninkrijksoverleg, in maart dit jaar. Foto ANP/ Lex van Lieshout

Monica B., de 43-jarige vrouw die begin augustus werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis van de vrouw met zestig dagen verlengd in het belang van het onderzoek.

Na deze periode van zestig dagen kan het voorarrest van de vrouw met nog twee keer dertig dagen worden verlengd. De politie had eerder al de 26-jarige Luigo ‘Pretu’ Lorenzo F. aangehouden in Zoetermeer. ‘Pretu’ zou de 30-jarige Raul Martinez hebben vermoord, wiens lichaam eind mei dood werd gevonden aan de noordkust van Curaçao. Martinez zou volgens de politie de chauffeur zijn geweest van de vluchtauto die werd gebruikt na de liquidatie van Wiels op het strand van Marie Pompoen. B. zou gelinkt worden aan beide mannen.

De 54-jarige Wiels werd begin mei vermoord. Hij was leider van de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano, en werd al langere tijd bedreigd en werd hierom beveiligd. Zijn lijfwacht was op het moment van de schietpartij echter naar huis gestuurd.

    • Frank Huiskamp