Fred zingt voor Lorraine

None

Het liedje ‘Oh Sweet Lorraine’ is een grote hit en op YouTube waar het al meer dan 2,7 miljoen keer is bekeken. Het nummer is geschreven door de 96-jarige weduwnaar Fred Stobaugh, voor zijn overleden liefde Lorraine met wie hij 75 jaar samenleefde. Stobaugh deed eerder dit jaar mee aan een singer-songwriters wedstrijd, bedacht door de Amerikaanse Green Shoe Studio. Het bedrijfje had in juli de wedstrijd uitgeschreven in de hoop nieuw lokaal talent te ontdekken.

Naast vele digitale inzendingen kreeg de studio ook een handgeschreven liedje van Stobaugh. Omdat deelnemers verplicht een digitaal nummer moesten aanleveren, kon Fred officieel niet meedoen aan de wedstrijd. De initiatiefnemers bij Green Shoe waren echter geroerd en besloten het nummer alsnog te laten opnemen door professionele muzikanten. ‘Oh Sweet Lorraine’ staat inmiddels ook in de Amerikaanse iTunes-top tien.