Doe-het-zelf verhalen

Infobesitas, wordt het ook wel genoemd, de stortvloed aan informatie die mensen dagelijks via media over zich heen krijgen. De app Storify geeft houvast. Met de gratis app kunnen gebruikers zelf een (nieuws)verhaal samenstellen, aan de hand van informatie en media die zij relevant achten. Onder andere Twitter, Instagram, Facebook en Youtube kunnen op eenvoudige wijze worden toegevoegd aan de collage. Op deze manier is de gebruiker ‘curator’ van een artikel.

Het verhaal kan over elk mogelijk onderwerp gaan, al wordt Storify voornamelijk gebruikt voor nieuwsverhalen. En hoewel de dienst bedoeld was om individuen een stem te geven, is Storify ontdekt door grote media als BBC, Al Jazeera en CBC News. De laatste gebruikte het om de Londense rellen van 2011 te verslaan. Al Jazeera gebruikte het om te berichten over de gifgasaanvallen in Syrië. Zodra een verhaal op Storify af is, kan het worden gedeeld.