In beeld

De toptransfers van deze zomer

Niet alleen Gareth Bale ging in de transferperiode, die gisteren ten einde kwam, voor veel geld naar een andere club. Ja, Real gaf veel geld aan hem uit, maar ook onder meer Paris Saint Germain, AS Monaco, Bayern München, Arsenal en Barcelona trokken de knip. Een serie met de topspelers die een transfer maakten, elk in het shirt van hun nieuwe club.
Bayern München betaalde 37 miljoen euro voor de Duitse middenvelder Mario Götze, die van Borussia Dortmund kwam. Hier (lachend in het midden) na het winnen van de UEFA Super Cup, afgelopen vrijdag.
AP / Matthias Schrader
Barcelona betaalde 57 miljoen voor de Braziliaanse aanvaller Neymar, die van Santos kwam. Hier op de grond tijdens de competitiewedstrijd tegen Valencia van eergisteren.
Reuters / Heino Kalis
Napoli betaalde ruim 40 miljoen euro voor de Argentijnse aanvaller Gonzalo Higuaín, die van Real Madrid kwam. Hier viert hij een doelpunt in de competitiewedstrijd tegen Chievo Verona op 31 augustus.
AFP / Alberto Pizzoli
Real Madrid betaalde tussen de 91 en de 101 miljoen euro voor de Welshman Gareth Bale, die van Tottenham Hotspur kwam. Hier tijdens de persconferentie.
AFP / Gerard Julien
AS Monaco betaalde 60 miljoen euro voor de Colombiaanse aanvaller Radamel Falcao, die van Atlético Madrid kwam. Hier na een doelpunt in een vriendschappelijk duel tegen Tottenham op 3 augustus.
AFP / Valery Hache
Real Madrid betaalde tussen de 91 en de 101 miljoen euro voor de Welshman Gareth Bale, die van Tottenham Hotspur kwam. Hier tijdens de presentatie, met zijn vriendin (derde van rechts) en dochter (in de armen van een familielid, ernaast).
AFP / Gerard Julien
AS Monaco betaalde 45 miljoen euro voor de Colombiaanse middenvelder James Rodriguez (links), die van FC Porto kwam. Hier in actie tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Leicester City op 27 juli.
AFP / Lindsey Parnaby
Manchester City betaalde 40 miljoen euro voor de Braziliaanse middenvelder Fernandinho (rechts), die van Shakthar Donetsk kwam. Hier in actie voor zijn nieuwe club tijdens de Premier League-wedstrijd tegen Hull City van 31 augustus.
AFP / Paul Ellis
Paris Saint Germain betaalde 64 miljoen voor de Uruguayaanse aanvaller Edison Cavani, die van Napoli kwam. Hier in actie tijdens de competitiewedstrijd tegen Ajaccio op 18 augustus.
AFP / Miguel Medina